Μάρτυρες των Μαρτύρων

Το βιντεοντοκουμέντο που εδώ παρουσιάζεται, βασίζεται σε περισσότερες από μια μορφή μνήμης, που συσσωρεύονται και σχηματίζουν διαστρωματώσεις ανάλογα με τον «φυσικό» τρόπο λειτουργίας της ατομικής μνήμης: βουβές εικόνες που αναλαμβάνουν να δείξουν το σημείο χωρίς επιστροφή όπου συναντιούνται η ανείπωτη πραγματικότητα των γεγονότων με το ορατό και το αόρατο, καθώς εκφράζεται από τις φωνές των μαρτύρων που επέζησαν, μεταξύ των οποίων οι προαναφερθέντες Σάμι Μοντιάνο και Τατιάνα Μπούτσι, που, μαζί με άλλους, συνάντησαν τους μαθητές στο Ταξίδι της Μνήμης. 

To 1982 οι Φάμπιο Τσιριφίνο, Πάολο Ρόζα και Λεονάρντο Σαντζόρτζι έδωσαν ζωή σε ένα εγχείρημα με στόχο να διερευνήσει τις ποιητικές και εκφραστικές δυνατότητες των καινοτόμων τεχνολογικών επιτεύξεων. Από το 1995 μέχρι το 2011 μαζί τους ήταν και ο Στέφανο Ροβέντα, που ειδικεύεται στα διαδραστικά συστήματα.

από 27.01 έως 16.04
Online

Η ευαίσθητη διαδρομή που δημιουργήθηκε στο Εκθεσιακό Μέγαρο Palazzo delle Esposizione το 2019 γεννήθηκε από την αρχική ιδέα μερικών μαθητών που πήραν μέρος στο Ταξίδι της Μνήμης στο Άουσβιτς σε συνεργασία με το Δήμο της Ρώμης. Γενιά Μάρτυρες είναι το όνομα που δόθηκε σε αυτή την πολύ συνειδητοποιημένη ομάδα νεαρών ανθρώπων που, όταν συναντήθηκαν με το Studio Azzurro, είχαν προτείνει μια βιωματική διαδρομή για το κοινό με στόχο τον πειραματισμό πάνω σε νέα εκφραστικά μέσα και την αφύπνιση των συνειδήσεων.