Γεύσεις και Οίνος συνομιλούν

Συνταγές

Νούντι
από 29.01 εώς 16.04
Ρυζοκροκέτες στο φούρνο
από 05.02 εώς 16.04
Ζυμαρικά με τόνο και nduja
από 26.02 έως 16.04
Ρολό με κολοκύθα και τυρί
από 05.03  έως 16.04
Μακαρόνια με αγκινάρες
από 12.03 έως 16.04
Λαβράκι με αγκινάρες
από 19.03 έως 16.04
Χοιρινό με μανιτάρια
από 26.03 έως 16.04
Κέικ με μασκαρπόνε
από 02.04 έως 16.04
Σοκολατόπιτα χωρίς ψήσιμο
από 09.04 έως 16.04

Εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένειας Λαζαρίδη, η Φεντερίκα είναι η Oινολόγος και υπεύθυνη Marketing της NICO LAZARIDI από το 2014. Πτυχιούχος του τμήματος Αμπελουργίας και Οινολογίας του Πανεπιστημίου της Πίζα, διαθέτει τίτλο Masters από το Πανεπιστήμιο του Ούντινε σε Αμπελουργία, Οινολογία και Wine Business, με κατεύθυνση «Economy & Marketing in Wine Business» και είναι κάτοχος του πτυχίου WSET @Level 3.

Η βιογραφία και η φιλοσοφία του 

Ο Μάρκο Σέρρα, Ιταλός σεφ με καταγωγή από τη Σαρδηνία, κάνει τα πρώτα του βήματα στη μαγειρική στα 14 του χρόνια, σε ζαχαροπλαστείο . Ταυτόχρονα το πρωί παρακολουθεί το λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων και το βράδυ εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια. Το καλοκαίρι αντί να πάει διακοπές, εργάζεται σε ξενοδοχείο ως βοηθός μάγειρας και μέσα σε 3 χρόνια γίνεται αρχιμάγειρας. Έπειτα εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Φλωρεντίας και στα 22 του χρόνια ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο στην Περούτζια, όπου λίγο μετά ανοίγει άλλα δυο. 13 χρόνια αργότερα μετακομίζει στο Ζάγκρεμπ όπου γίνεται σύμβουλος σε διάφορα εστιατόρια, αρχίζει μια συνεργασία με την Ιταλική Πρεσβεία και παίρνει μέρος σε διάφορες εκπομπές μαγειρικής στην Κροατική τηλεόραση. Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Βιέννη, εγκαινιάζει ένα παντοπωλείο και ένα εστιατόριο, και στο ίδιο διάστημα ασχολείται με υπηρεσίες κέτερινγκ για 23 διαφορετικές Πρεσβείες. Στη Βιέννη μένει 14 ολόκληρα χρόνια και από τον Ιανουάριο του 2020 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η φιλοσοφία του είναι απλή και βασίζεται στα φρέσκα προϊόντα εποχής, στο αρμονικό «πάντρεμα» διαφορετικών υλικών, στο σεβασμό στην αρχική γεύση της πρώτης ύλης και στη χρήση στις συνταγές του 5/6 υλικών το πολύ.

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα να έχετε πρόσβαση στην επιλεγμένη συνταγή και σχετικό βίντεο.