Καπονάτα

Με μελιτζάνες. Να μην συγχέεται με την Καπονάτα Ναπολιτάνα, με την οποία μοιράζεται μόνο το όνομα.

Συνταγή για 4 άτομα

12 μελιτζάνες
200 γρ. πράσινες ελιές
50 γρ. κάπαρη
100 γρ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
ένα ματσάκι σέλινο
μια κούπα σάλτσα ντομάτας (με 600 γρ. ώριμες ντομάτες, 2 μικρά κρεμμύδια και βασιλικό)
3 κ.σ. ξύδι και 3 κ.σ. ζάχαρη

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αφήνουμε σε νερό και αλάτι τουλάχιστον μια ώρα, και τις τηγανίζουμε. 

Ξεχωριστά ροδίζουμε με λίγο λάδι τις ελιές χωρίς κουκούτσι, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο σέλινο που έχουμε βράσει στο νερό δέκα λεπτά για να γίνει πιο τρυφερό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ξύδι και τη ζάχαρη. 

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην σάλτσα για μερικά λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε κρύα, καλύτερα την επόμενη μέρα.

Καλή όρεξη!

Βάζω τρία διαφορετικά είδη μελιτζάνας, φιστίκια Αίγινας αντί αμύγδαλα, και στο τέλος τριμμένη φέτα.