Αρνί κοκκινιστό

Σικελική παραλλαγή των συνταγών “alla cacciatora” για κοτόπουλο, κουνέλι,  αρνί.

Συνταγή για 4 άτομα

2 κιλά αρνί
100 γρ. τοματοπελτές
100 γρ. πράσινες ελιές
50 γρ. κάπαρη
1 κρεμμύδι
2 καρδιές σέλινου
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο,  μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, και προσθέτουμε το πλυμένο και στεγνό αρνί, μέχρι να ροδίσει το κρέας. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, και έπειτα προσθέτουμε το τοματοπελτέ. 

Ρίχνουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο σέλινο. 

Συνεχίζουμε για μισή ώρα ρίχνοντας πού και πού λίγο νερό αν είναι απαραίτητο.

Καλή όρεξη!

Χρησιμοποιώ κόκκινο κρασί της Σαντορίνης, και αντί για αρνί το πολύ αγαπητό στην Ελλάδα κατσικάκι.