Γαύρος με κρέμα από κρεμμύδι

Η κρέμα από κρεμμύδι συνοδεύει ιδανικά ψάρι και κρύα πιάτα.

Συνταγή για 4 άτομα

1 κιλό γαύρο
αλεύρι, λάδι και αλάτι

Για την κρέμα από κρεμμύδι:

1 κιλό κρεμμύδι
3 κ.σ. ξίδι
3 κ.σ. ζάχαρη
λάδι, αλάτι

Καθαρίζουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. 

Ξεχωριστά κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό. Μόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέτουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη, αλατίζουμε και αφήνουμε δυο λεπτά για να δέσει η κρέμα. 

Περιχύνουμε τα ψάρια με την κρέμα.

Καλή όρεξη!

Χρησιμοποιώ ένα ντόπιο, κόκκινο κρεμμύδι και για το τηγάνισμα αλεύρι από ρύζι χωρίς γλουτένη, ούτως ώστε το πιάτο να είναι πιο ελαφρύ.