Μακαρόνια με σάλτσα κοραλίνα

Αν δεν βρείτε τα αυγά αστακού, βάλτε διπλάσιους αχινούς… 

Συνταγή για 4 άτομα

600 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. αυγά αστακού
25-30 αχινοί
2 σκελίδες σκόρδο
ένα ματσάκι μαϊντανού
λάδι, αλάτι, λευκό πιπέρι τριμμένο 

Ανοίγουμε προσεχτικά τους αχινούς με ψαλίδι ή μαχαίρι και μαζεύουμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτοντας τα αυγά του αστακού. Τσιγαρίζουμε με μπόλικο λάδι το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια, και μόλις ροδίσει βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε στη σουπιέρα το λάδι μαζί με το πιπέρι, τα αυγά των αχινών και του αστακού, και λίγο τριμμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Βάζω ντόπιους αχινούς, που έχουν πιο έντονη γεύση από τους αχινούς της Σικελίας.