Αναζητώντας τη Βαλεντίνα

Τα μυστικά ενός επαναστατικού χαρακτήρα περιγράφονται στο πλαίσιο μιας αφήγησης με το μελαγχολικό αίσθημα του χαμένου χρόνου και των χαμένων ιστοριών.

Ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο του Γκουίντο Κρέπαξ για να ανακαλύψουμε το διάσημο δημιούργημά του. Η Βαλεντίνα γεννήθηκε τη δεκαετία του 60 στο Μιλάνο και είναι καρπός της δημιουργίας ενός μοναδικού καλλιτέχνη.
Σήμερα όμως τι απέγινε η Βαλεντίνα; Μελετητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, σεναριογράφοι και μουσικοί προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα στην ταινία όπου ο Τζανκάρλο Σόλντι προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Ήταν η θρυλική δεκαετία του 60, ο Κρέπαξ συνεργαζόταν με το ιστορικό περιοδικό «Linus» και δημιούργησε τη Βαλεντίνα.
Από τότε το διάσημο μελαχρινό κορίτσι με τα αγορίστικα μαλλιά έγινε το ιδανικό σύμβολο των εντάσεων και του πνεύματος εκείνης της εποχής, η ενσάρκωση μιας διαφορετικής θεώρησης της σεξουαλικότητας και της απόλαυσης. Το ντοκιμαντέρ του Σόλντι, αχόρταγου εξερευνητή της ιστορίας των Ιταλικών κόμιξ, βρίσκεται σε σύμπνοια με την αδάμαστη ελευθερία και τον αντικονφορμισμό της Βαλεντίνα.

Παραγωγή: Bizef Produzione, 2019 – 75’
Σκηνοθεσία: Giancarlo Soldi
Σενάριο: Giancarlo Soldi, Marco Lodoli
Ηθοποιοί: Riccardo Vianello
Μουσική: Teho Teardo
Στην πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους

από 01.02 έως 28.03
Online