ΑΧΩΡΙΣΤΕΣ

Η Ντέιζι και η Βιόλα είναι δύο σιαμαίες δίδυμες με καταγωγή τη Νάπολη που η οικογένειά τους εκμεταλλεύεται οικονομικά την κατάστασή τους στέλνοντάς τες να τραγουδήσουν σε πανηγύρια, γάμους και βαφτίσια. Όλη η οικογένεια, η μητέρα τους, ο πατέρας τους και ο θείος τους, ζει στις πλάτες των άτυχων κοριτσιών. Όταν οι δυο αδελφές μαθαίνουν ότι υπάρχει τρόπος να χωριστούν και να ζήσουν η καθεμία τη ζωή της, οι συγγενείς, τρομοκρατημένοι από την προοπτική να χάσουν την πηγή της οικονομικής τους επιβίωσης, τις βάζουν αντιμέτωπες με έναν συναισθηματικό βιασμό.

Παραγωγή: Tramp Limited και O’Groove, 2016 – 100’

Σκηνοθεσία: Εντοάρντο Ντε Άντζελις

Σενάριο: Νικόλα Γκουαλιανόνε

Ηθοποιοί: Άντζελα Φοντάνα, Μαριάνα Φοντάνα, Αντόνια Τρούπο, Μασιμιλιάνο Ρόσι, Τόο Λαουνταντίο, Μάρκο Μάριο Ντε Νοτάρις, Γκαετάνο Μπρούνο, Τζανφράνκο Γκάλο, Πέπε Σερβίλο

Γλώσσα: πρωτότυπη με Ελληνικούς υπότιτλους

Ο βασικός στόχος της ταινίας είναι ο χωρισμός και ο πόνος που υποτίθεται κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Αναθέτοντας τον στόχο αυτό στα σώματα, στα πρόσωπα και στα συναισθήματα δυο σιαμαίων διδύμων, η ταινία παρουσιάζει μια ωμή υλικότητα που στην αρχή ξαφνιάζει λόγω της απόλυτης δυσλειτουργικότητάς της, στη συνέχεια όμως βρίσκει τον βηματισμό της για να εξερευνήσει τις διάφορες δυνατότητες που μια τέτοια ανωμαλία προσφέρει.

από 05.04 έως 16.04
Online