Η ΘΕΑ ΤΥΧΗ

Η θεά Τύχη αφηγείται την ιστορία του Αλεσάντρο και του Αρτούρο, που είναι μαζί πάνω από 15 χρόνια. Το αρχικό πάθος, όπως συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια, μεταβλήθηκε σε μια απέραντη αγάπη. Τελευταία όμως η σχέση τους δεν φαίνεται να μπορεί να υπερπηδήσει κανένα εμπόδιο και το αποτέλεσμα είναι μια όλο και περισσότερο μουντή και διεκπεραιωτική καθημερινότητα. Μια μέρα μια φίλη του Αλεσάντρο, η Ανναμαρία, τους αφήνει τα δύο παιδιά της και ξαφνικά η ζωή τους θα πάρει άλλη τροπή. Σύντομα ο Αλεσάντρο και ο Αρτούρο θα πάρουν μια απολύτως τρελή απόφαση: ως γνωστόν, άλλωστε, όλοι οι μεγάλοι έρωτες κρύβουν μέσα τους κάτι παράλογο.

Παραγωγή: Warner Bros. Entertainment Italia, R&C Produzioni και Faros Film

Έτος: 2019

Διάρκεια: 118’

Σκηνοθεσία: Φερζάν Όζπετεκ

Σενάριο: Φερζάν Όζπετεκ, Σίλβια Ρανφάνι, Τζάνι Ρόμολι

Ηθοποιοί: Στέφανο Ακόρσι, Εντοάρντο Λέο, Τζασμίν Τρίνκα, Σέρα Γιλμάζ, Μπάρμπαρα Αλμπέρτι, Σάρα Τσιόκα, Πια Λαντσότι, Εντοάρντο Μπράντι, Κριστίνα Μπουγκάτυ, Φιλίπο Νίγκρο

Μουσική: Πασκουάλε Καταλάνο

Γλώσσα: πρωτότυπη με Ελληνικούς υπότιτλους

Στην ουσία της, δηλαδή στην περιγραφή της σχέσης του Αρτούρο και του Αλεσάντρο, η ταινία πετυχαίνει τους στόχους της: και οι δυο ηθοποιοί αποδεικνύονται καλοί στο ρόλο τους, ειδικά ο Λέο, και στην κόπωση του ζευγαριού που είναι μαζί πολλά χρόνια υπάρχει χώρος για την τρυφερότητα και όχι μόνο, συνεπώς η αναγνώριση του θεατή είναι εγγυημένη. Αντιθέτως το περίγυρο δεν είναι εξίσου καλό: γιατί αν η ξαφνική εμφάνιση των δυο παιδιών, δηλαδή των εξαιρετικών κατά τα άλλα Σάρα Τσόκα και Εντοάρντο Μπράντι, στη ζωή του ζευγαριού είναι προσχηματική αλλά απαραίτητη, η παρουσία της άρρωστης μητέρας τους Ανναμαρία, παλιά κολλητής του Αλεσάντρο, παραμένει εργαλειακή με μόνη λειτουργία να διευκολύνει την επαναπροσέγγιση του ζευγαριού.

Με άλλα λόγια το κέντρο είναι σωστά εστιασμένο και μελετημένο, ευχάριστο, ενίοτε βαθύ, μεταξύ δράματος και κωμωδίας, όμως όσο απομακρυνόμαστε από κει, τόσο κακοφαίνεται η προσχηματικότητα γεγονότων, χαρακτήρων και καταστάσεων, και η διάρκεια της ταινίας, σχεδόν δυο ώρες, δεν βοηθάει.

[Πηγή: https://www.cinematografo.it/]
από 29.03 έως 11.04
Online