Κάνε παιδιά να δεις καλό

Ο Νικόλα κι η Σάρα είναι ένα ερωτευμένο και ευτυχισμένο ζευγάρι. Είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια, έχουν ένα κοριτσάκι έξι χρονών και μια ζωή που κυλάει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Αυτή τη γλυκιά και ρομαντική κατάσταση όμως θα την ανατρέψει η γέννηση του Πιέτρο, του δεύτερου παιδιού του ζευγαριού. Έτσι η συμπαγής εικόνα της τέλειας οικογένειας δείχνει τις πρώτες ρωγμές και το ζευγάρι θα βρεθεί αντιμέτωπο με το απρόοπτο. Βγαίνουν στην επιφάνεια παλιοί λογαριασμοί που δεν έκλεισαν ποτέ, προβλήματα που ζητούν επειγόντως επίλυση και κάθε νέο εμπόδιο είναι και μια νέα αφορμή για καβγά. Το ίδιο συμβαίνει στους φίλους του ζευγαριού, πιεσμένους από τις οικογενειακές υποχρεώσεις, ειδικά αν δεν είσαι πια είκοσι χρονών. Μοναδική σωτηρία φαίνεται να είναι μια νταντά, όμως η αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου δεν είναι κάτι εύκολο. Εν τω μεταξύ τα μωρά κλαίνε, τα πλυντήρια δουλεύουν ασταμάτητα και οι δουλειές του σπιτιού που συσσωρεύονται αναγκάζουν τη Σάρα και το Νικόλα να μάθουν να χειρίζονται την κατάσταση και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την εκκολαπτόμενη συζυγική κρίση.

Χώρα παραγωγής: Ιταλία

Παραγωγή: Wildside / Vision Distribution

Έτος: 2020

Διάρκεια: 97’

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Μπονίτο

Σενάριο: Ματία Τόρε

Ηθοποιοί: Βαλέριο Μασταντρέα, Πάολα Κορτελέζι, Στέφανο Φρέζι, Βαλέριο Απρέα, Πάολο Καλαμπρέζι, Αντρέα Σαρτορέτι, Μάσιμο Ντε Λορέντζο, Τζανφελίτσε Ιμπαράτο, Κάρλο Ντε Ρουτζέρι, Μπέτι Πεντράτσι

Μουσική: Τζούλιο Ταβιάνι, Καρμέλο Τράβια

Γλώσσα: πρωτότυπη με Ελληνικούς υπότιτλους

Η ειρωνεία είναι το κλειδί της ταινίας, ο φακός που φιλτράρει κάθε σκηνή. Η δύναμη της ταινίας έγκειται στις λεπτομέρειες που βρίσκονται κάτω από τα μάτια όλων, ουδείς όμως τις προσέχει. Ή, τουλάχιστον, όχι με τον τρόπο της ταινίας. Τέκνα εστιάζει πάνω στα χούγια και τις ιδεοληψίες του μέσου Ιταλικού γονέα και τα περιγράφει με έναν σαρκασμό που προβληματίζει χωρίς να ενοχλεί. Μερικές από τις θεματικές της ταινίας: η σύγκρουση των γενεών και τα οικονομικά προβλήματα, η μόνιμη έλλειψη ελεύθερου χρόνου αλλά και η έλλειψη βούλησης για ελεύθερο χρόνο (γιατί δεν ξέρει κανείς τι να τον κάνει έτσι κι αλλιώς). Περιγράφονται η μια μετά την άλλη τραγελαφικές στιγμές στη ζωή μιας μητέρας και ενός πατέρα, όπου κεντρικό ρόλο, μεταξύ άλλων, έχουν τα καταστροφικά παιδικά πάρτι και τα βράδια χωρίς ύπνο. Με αυτή την έννοια η ταινία παρουσιάζει μια συνθήκη όπου ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί, κάτι σαν λίστα των υποχρεώσεων που πρέπει να γίνουν αν δεν θέλουμε απρόοπτα.

από 01.03 έως 28.03
Online