Η AMDL CIRCLE πρωτοπορεί στην ανθρωπιστική αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό.

Μοιραζόμαστε τις αξίες μας. Είμαστε φιλόξενοι, ζεστοί, άνθρωποι. Παραδεχόμαστε ότι τρεις είναι οι πυλώνες της βιωσιμότητας: οικονομικός, περιβαλλοντικός και κοινωνικός.
Γνωρίζουμε τις ανάγκες των επόμενων γενεών. Η αρχιτεκτονική μας επιδέχεται επαναπρογραμματισμό.
Πολιτισμός, Πολιτισμός, Πολιτισμός!
Ό, τι κάνουμε είναι αντικείμενο τέχνης.
Συνεργαζόμαστε με στόχο μια ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη προσέγγιση στο σχεδιασμό μας και πέρα από το σχεδιασμό.
Το να είναι κανείς σύγχρονος σημαίνει να τιμάει το παρελθόν και να χαιρετίζει το μέλλον.
Η δημιουργικότητά μας είναι ένα κράμα σκέψης, μαστοριάς και τεχνολογίας.
Εφαρμόζουμε την μεγάλη κληρονομιά του Ιταλικού ντιζάιν, αντλούμε έμπνευση από τους τοπικούς πολιτισμούς και σχεδιάζουμε με παγκόσμια νοοτροπία.
Για μας η αρχιτεκτονική και το ντιζάιν είναι πράξεις πολιτισμού και αισιοδοξίας.

Η AMDL CIRCLE είναι ένα πολυεπίπεδο δημιουργικό γραφείο που αναγνωρίζεται για την ανθρωπιστική προσέγγισή του στην αρχιτεκτονική και στο ντιζάιν.
Με επικεφαλής τον Μικέλε Ντε Λούκι, διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή, το Γραφείο έχει πίσω του 40 χρόνια πρωτοπόρων συνεργασιών και υπέγραψε εμβληματικά αρχιτεκτονήματα όπως το Unicredit Pavilion στο Μιλάνο της Ιταλίας, η Γέφυρα της Ειρήνης στην Τιφλίδα, και αντικείμενα όπως η Πτολεμαίος της Artemide, μια εικόνα της ιστορίας και του ντιζάιν.
Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές αρχές του Γραφείου, θεμέλιο του σχεδιασμού είναι η ασταμάτητη έρευνα για την βελτίωση της σωματικής και πνευματικής ποιότητας ζωής. Η Circle εμπλουτίζει τη δραστηριότητά της με τη συνεισφορά ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ανθρωπιστικών αλλά και των θετικών σπουδών, και μέρος της πρακτικής της είναι η συνεργασία με στοχαστές και αναμορφωτές.

Από τις μεγαλύτερες συνεργασίες ξεχωρίζουν αυτές με φορείς όπως Deutsche Bank,  Deutsche Bundesbahn, Novartis, Enel, Piaggio, Poste Italiane, Telecom, Intesa Sanpaolo, Unicredit. Στο Μιλάνο υλοποίησε το Pavilion στην Πλατεία Γκάε Αουλέντι και το 2015 με αφορμή την Παγκόσμια Έκθεση, το Περίπτερο Μηδέν, το Expo Centre και το Waterstone της τράπεζας Intesa Sanpaolo. Σε πολιτιστικό πεδίο επιμελήθηκε εκθέσεις και χώρους όπως το Groninger Museum, την Triennale στο Μιλάνο, το Εκθεσιακό Μέγαρο στη Ρώμη, το Neues Museum στο Βερολίνο και τη Fondazione Cini στη Βενετία.

από 06/11/2020 στις 20:00 έως 09/12/2020

Davide Angeli,  Deputy Studio Director, Head of International Business at AMDL Circle

Ο Davide Angeli αποφοίτησε από το IED του Μιλάνου. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 δίπλα στον Michele De Lucchi, συνεργαζόμενος με την έρευνα και τα γλυπτά του. Στη συνέχεια, συμμετείχε στο AMDL CIRCLE του Michele De Lucchi, όπου σήμερα είναι Συντονιστής Σχεδιασμού, επικεφαλής των πολυ επιστημονικών ομάδων που ασχολούνται με το ντιζάιν εσωτερικών χώρων, προϊόντων και γραφικών τεχνών. Σχεδίασε εσωτερικούς χώρους και εγκαταστάσεις για τους: Poltrona Frau, Moschino, Kempinski, Artemide, Ferrari, Fiat, Azimut Yachts, Lavazza κ.ά. Σχεδίασε επίσης προϊόντα για τους: Molteni, Guzzini, Produzione Privata, Unifor, Riva, Maruni, Enel κ.λπ. Επιπλέον, μουσειακές εκθέσεις για τους: Τριενάλε του Μιλάνου, Scuderie del Quirinale, Reggia di Venaria, Ίδρυμα Cini και Caixaforum. Τέλος, σχεδίασε τα γραφικά και το λογότυπο για την Intesa Sanpaolo, την Banca Popolare Italiana, την Zambon κ.λπ. Στον Davide απονεμήθηκε το βραβείο «Top Young Italian Industrial Designer» (Καλύτερος Νέος Ιταλός Βιομηχανικός Ντιζάινερ) από το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης. Παράλληλα με τη δουλειά του στο AMDL CIRCLE, ασχολείται και με το προσωπικό του ερευνητικό έργο, τις παραγωγές που κάνει ο ίδιος και την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2008, διδάσκει Σχεδίαση Επίπλων στο Istituto Europeo di Design στο Μιλάνο. Το 2019 ήταν ένας από τους ιδρυτές της Irving Place, μιας εταιρείας κατασκευών εσωτερικής διακόσμησης.