Μια ιστορία μυθοπλασίας με φόντο αληθινά ή πλαστά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλία μεταξύ του 2006 και του 2010. Διάφοροι χαρακτήρες σκιαγραφούν το τέλος μιας ιστορικής περιόδου ταυτόχρονα ανήθικης και παρακμιακής, αλλά ανεπανάληπτα δημιουργικής.

Loro-Εκείνοι φιλοδοξεί να περιγράψει μερικούς Ιταλούς, καινούριους αλλά και παλιούς συνάμα. Ψυχές σε ένα φανταστικό, σύγχρονο Κάτω Κόσμο, που προσπαθούν να περιστρέφονται με τη δύναμη της φιλοδοξίας, της κολακείας, του θαυμασμού, του έρωτά του αλλά και του προσωπικού συμφέροντος γύρω από έναν Παράδεισο με σάρκα και οστά: τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ποια είναι τα συναισθήματα του Μπερλουσκόνι εκείνα τα χρόνια; Ποιοι οι φόβοι του, οι συγκινήσεις του, η ματαίωση αυτού του ανθρώπου μπροστά σε γεγονότα που φαίνονται βουνό; Με αυτό το ερωτηματικό, μεταξύ άλλων, ασχολείται η ταινία αυτή. Σε άλλες εποχές όσοι κατείχαν την εξουσία ήταν ένα μυστήριο γιατί ήταν απλησίαστοι. Μιλούσαν τότε για «εξαΰλωση της εξουσίας». Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πάλι, είναι μάλλον ο πρώτος άνθρωπος με εξουσία που αποτελεί προσιτό μυστήριο.

από 20/11/2020 ως 03/12/2020

Σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο

Σενάριο Πάολο Σορεντίνο

Πρωταγωνιστές Τόνι Σερβίλλο, Έλενα Σοφία Ρίτσι, Ρικάρντο Σκαρμάτσιο

Μουσική Lele Marchitelli

Φωτογραφία Λούκα Μπιγκάτσι

Μοντάζ Cristiano Travaglioli

Παραγωγή Indigo Film

Διάρκεια 204 λεπτά

Γλώσσα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Ο Σέρτζο Μόρρα είναι επιχειρηματίας και ζει στο Τάραντο. Ως αντάλλαγμα για την εύνοια των πολιτικών εμπορεύεται συνοδούς πολυτελείας. Το όνειρο του Σέρτζο είναι να πλησιάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Tόνι Σερβίλο) και για αυτό μετακομίζει στη Ρώμη, όπου γνωρίζει την Κίρα, μια διάσημη συνοδό πολυτελείας με πρόσβαση, απ’ ό,τι φαίνεται, σε Αυτόν. Η κατάλληλη στιγμή φαίνεται ότι ήρθε όταν ο Σέρτζο διοργανώνει μεγάλο πάρτυ με γυναίκες και ναρκωτικά σε μία έπαυλη δίπλα σε εκείνη του Μπερλουσκόνι, ο οποίος όμως έχει προβλήματα με τη γυναίκα του και δεν πέφτει στην παγίδα.

Στο δεύτερο μέρος της ταινίας η κρίση του Σίλβιο και της γυναίκας γίνεται χειρότερη ενώ ο επιχειρηματίας και φίλος του Μπερλουσκόνι Ένιο Ντόρις (Tόνι Σερβίλο), φοβάται για την πολιτική του καριέρα λόγω της ανόδου της αριστεράς. Ο Ένιο συμβουλεύει στον φίλο του να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση εξαγοράζοντας έξι γερουσιαστές της αντιπολίτευσης και ο Μπερλουσκόνι αξιοποιεί την παλιά του τέχνη του πωλητή για να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Όμως το πάθος του για τις νέες γυναίκες και για τα «επίσημα δείπνα» θα τον οδηγήσουν στην καταστροφή και θα αμαυρωθεί η αστραφτερή εικόνα του που είχε κερδίσει τον έρωτα της γυναίκας του αλλά και των Ιταλών.

Και πτώση του Σίλβιο γίνεται σύμβολο της πτώσης μιας ερειπωμένης χώρας.