Ο παντογνώστης δημοσιογράφος και βασιλιάς του καλού κόσμου Τζεπ Γαμπαρντέλα έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο μυθιστόρημα, το πρωτόλειό του, σπατάλησε όμως τη ζωή του στο κυνήγι του εφήμερου και στις κοσμικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να πνίξει το ταλέντο του. Περνώντας από πάρτι σε πάρτι και από γιορτή σε γιορτή, ο ήρωας περιγράφει την παρακμή μιας χώρας που παλεύει για την επιβίωσή της μέσα στο απόλυτο κενό. Γύρω του μια Ρώμη εκπληκτικής ομορφιάς που παρατηρεί αδιάφορη τον ηθικό ξεπεσμό των ανθρώπων με τη δύναμη της αγαλματένιας ομορφιάς της και των καλλιτεχνικών και φυσικών θησαυρών της σε αντίθεση με την αδυσώπητη φθορά που την περικυκλώνει.

από 09/10/2020 ως 22/10/2020

Σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο

Σενάριο Πάολο Σορεντίνο

Πρωταγωνιστές Τόνι Σερβίλλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλλι, Τζοβάννα Βινιόλα, Κάρλο Μπουτσιρόσσο, Τζούζι Μέρλι, Ιζαμπέλλα Φερράρι

Μουσική Λέλε Μαρκιτέλλι

Φωτογραφία Λούκα Μπιγκάτσι

Μοντάζ Cristiano Travaglioli

Παραγωγή Medusa Film, Pathé, France 2 και Indigo Film

Διάρκεια 142 λεπτά

Γλώσσα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η Τέλεια Ομορφιά (Πάολο Σορεντίνο, 2013)

Ποιο είναι το θέμα της Τέλειας Ομορφιάς; Τι πραγματεύεται το έργο μέσα από τον βίο και την πολιτεία του Τζεπ Γκαμπαρντέλα; Όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, ο Τζεπ μετακομίζει στη Ρώμη όταν είναι νέος για να γίνει διάσημος και να στεφτεί βασιλιάς της κοσμικής ζωής της Ιταλικής πρωτεύουσας. Στα 25 του γράφει το πρώτο και μοναδικό μυθιστόρημά του, Το ανθρώπινο σύστημα, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αλλά το κυνήγι της κοσμικότητας του στερεί το ταλέντο του. Έτσι σαράντα χρόνια μετά, τον βλέπουμε απλά να ζει, να περιφέρει το σαρκίο του, να πηγαίνει από πάρτι σε πάρτι, από ταράτσα σε ταράτσα, να συναναστρέφεται λογιών λογιών παρέες, να ονειροπολεί και να περιπλανιέται στις όχθες του Τίβερη. Εν τω μεταξύ έρχεται η είδηση ότι πέθανε ο νεανικός του έρωτας. Ως εκ τούτου ποιο είναι το πραγματικό θέμα του έργου; Η ματαιωμένη φιλοδοξία; Η υπαρξιακή κενότητα της κοσμικής ζωής της Ρώμης; Η κρίση ταυτότητας ενός ανθρώπου σε αναζήτηση πνευματικής ανάταξης; Η ιστορία της Αιώνιας Πόλης; Ας δούμε τις διάφορες υποθέσεις χωρίς τις προκαταλήψεις είτε αρνητικές είτε θετικές που υποδέχτηκαν το έργο με τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό των πάρτι με αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή τον Τζεπ.