Τέσσερις διαφορετικοί τρόποι καλλιτεχνικής έκφρασης ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια «time & site specific» δημιουργία που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας και σιγά σιγά εξελίχθηκε σε πολυσύνθετο και πολυδιάστατο ερευνητικό εργαστήριο.

Μια ιστορία (του Σιμόνε Τζόρτζι) με διαφορετικά είδη μοναξιάς που κυνηγάει το ένα το άλλο από τοίχο σε τοίχο και συνοδεύονται από γνωστά μουσικά κομμάτια του παγκόσμιου ρεπερτορίου (Λούντβιχ βαν Μπετόβεν) αλλά και από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις (του Φάμπιο Μάσιμο Καπογκρόσο). 

Είναι η αφορμή για τη χορευτική έρευνα (του Σάουλ Ντανιέλε Αρντίλο) γύρω από το σώμα χορευτών που ζουν απομονωμένοι εξαιτίας μιας πανδημίας την άνοιξη του 2020, αλλά θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη άνοιξη της ζωής τους (και της δικής μας). Υπό το βλέμμα και το μοντάζ της Βαλέρια Τσιβάρντι. Με το υποβλητικό και επιβλητικό ζωγραφικό έργο της Λουΐζα Ράμπια, πλούσιο σε συναισθήματα και υλική υπόσταση.

από 13/11/2020

Concept: Σαουλ Ντανιελε Αρντιλο και Σιμονε Τζορτζι

Χορογραφία Σαουλ Ντανιελε Αρντιλο

Δραματουργία Σιμονε Τζορτζι

Filmmaker Βίντεο μοντάζ Βαλερια Τσιβαρντι

Μουσικές Λουντβιχ Βαν Μπετοβεν (Sonata in mi bemolle maggiore αρ. 26 Op. 81 “Les adieux” – Il Movimento – Andate espressivo, Trio in do minore αρ. 3 Op. 1 – IV movimento – Finale prestissimo, Sinfonia in la maggiore αρ. 7 Op. 92 – trascrizione per trio – II movimento – Allegretto)

Πρωτότυπη σύνθεση Φαμπιο Μασιμο Καπογκροσο

Χορευτές Nοέμι Aρκάντζελι, Νταμιανο Aρταλε, Eστελ Μποβαι, Χektoρ Μπουντλα, Mαρτινα Φοριοζο, Κλεμεν Αενεν, Φιλιπ Kρατζ, Ina Λεσνακοβσκι, Γρέισ Λυελ, Ιβανα Μαστροβιτι, Τζουλιο Πιγκινι, Ρομπερτο Τεντεσκο, Hélias Tur-Dorvault, Σερενα Βίντσιο

Μουσικοί Miχαελα Κοστεα (βιολι), Πιετρο Ναπι (βιολοντσελο), Oρατσιο Σιορτινο (πιανο)

Ευχαριστίες στην Λουιζα Ραμπια για τον πίνακα Love 2017 – χρωματιστα μολυβια, aκρυλικο, δακτυλικα αποτυπωματα σε καμβα 274 x 513 εκ

Απαγγελία του κειμενου από T.S. Eliot, The Waste Land, 1922

Παραγωγή Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto e La Toscanini
Με την υποστήριξη της Collezione Maramotti, Ρέτζο Εμιλια
Η παραγωγή έγινε με τη σύμπραξη του Ravenna Festival
Εκτέλεση παραγωγής: Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto

Χορηγός ADAM shoe design

Παγκοσμια πρεμιερα: Rai5, 25 ιουνιου 2020

Η Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto του Ρέτζο Εμίλια και La Toscanini της Πάρμα συνεργάζονται τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για να δημιουργήσουν μια «χορευτική και μουσική (βιντέο)δημιουργία” με του χορευτές του θιάσου και τους μουσικούς της Filarmonica Arturo Toscanini. Αφορμή για αυτήν την πρωτότυπη «εξ αποστάσεως δημιουργία» στάθηκε 1 meter CLOSER, που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο από τη RAI 5 για να γιορτάσει την 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Χορού. 

Αυτή τη φορά όμως το παιχνίδι γίνεται πιο περίπλοκο.