Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας σας προσκαλούν σε μία φθινοπωρινή περίοδο πλούσια σε εικονικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό Made in Italy, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte Italia-Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL.

Μέσα σε εννέα εβδομάδες, από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2020, θα διατίθενται ηλεκτρονικά σε όλη την Ελληνική επικράτεια διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μουσική, στο σινεμά, στο θέατρο, στον χορό, στη μαγειρική, στη μόδα και στο ντιζάιν.

Οι πολιτιστικές προτάσεις περιλαμβάνουν: 

Αφιέρωμα στον Καμιλέρι

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα και για να τον τιμήσουμε διοργανώσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πλαίσιο του οποίου θα έχουμε την δυνατότητα να παρακαλουθήσουμε: την τηλεοπτική σειρά “Ο νεαρός Μονταλμπάνο”, το ντοκιμαντέρ-συνέντευξη “Ο Δάσκαλος χωρίς κανόνες”, και μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή με πιάτα που αναφέρονται στα έργα του.

Αφιέρωμα στον Ένιο Μορικόνε

Θα τιμήσουμε τον Δάσκαλο Μορικόνε με τρεις ταινίες του Τζουζέπε Τορνατόρε με τις μουσικές του Δασκάλου και μια συναυλία με ενορχηστρώσεις από τη Μεγάλη Ελλάδα.

Ο τελευταίος Σορεντίνο

με τις τέσσερις πιο πρόσφατες ταινίες του σκηνοθέτη.

Πάμε θέατρο με τον Πίπο Ντελμπόνο

Τέσσερις αβαντγκάρντ θεατρικές παραστάσεις σε σύμπραξη με την ERTfondazione, μαζί με ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ των Μάριο Μπρέντα και Κάριν Ντε Βιλέρς που γυρίστηκε στα παρασκήνια. 

Mουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα

Mια μουσική διαδρομή με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Λούκα Τσιάρλα που αποτελείται από τρεις συναυλίες με φόντο την Ελληνική και Ιταλική παράδοση, με μια από τις τρεις συναυλίες αφιερωμένη στον Ένιο Μορικόνε.

Ταξίδι στη Γαστρονομία

Mια σειρά με επιλεγμένες συνταγές βασισμένες στα βιβλία του Καμιλέρι με τη νέα ματιά του σεφ Μάρκο Σέρα, πληροφορίες για την ιστορία και τα μυστικά της Σικελικής μαγειρικής παράδοσης και ένα αφιέρωμα σε δυο σημαντικούς γαστρονόμους: τον Πελεγκρίνο Αρτούζι, πρωτοπόρο της εθνικής Ιταλικής κουζίνας στην 200η επέτειο από τη γέννησή του, και τον Γκουαλτιέρο Μαρκέζι, τον ιδρυτή της νέας Ιταλικής κουζίνας. 

Aterballetto

Ένα αφιέρωμα στον χορό με δυο χορευτικές και μουσικές βιντεοδημιουργίες σε συνεργασία με το Aterballetto και La Toscanini.

Milano Design Film Festival

Ένα αφιέρωμα στις κορυφαίες στιγμές του Ιταλικού ντιζάιν με τέσσερα ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Milano Design Film Festival.

Athens Fashion Film Festival

Τέσσερις διαδρομές σε όλη την Ιταλία παρουσιάζουν, με συλλογές ταινιών μικρού μήκους, τις διασημότερες φίρμες της Ιταλικής υψηλής ραπτικής, σε συνεργασία με το Athens Fashion Film Festival.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής στην ιστοσελίδα www.iicateneonline.gr

Κάθε εβδομάδα με ενημερωτικό δελτίο θα λαμβάνετε το πρόγραμμα των επόμενων επτά ημερών με πληροφορίες σχετικά με τη διάρκειά τους και την διαθεσιμότητα στο Διαδίκτυο, ανάλογα με τα δικαιώματα αναπαραγωγής και αποκλειστικά στην Ελληνική επικράτεια.

Επιστροφή