Από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για την 6η χρονιά η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου των Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διεθνούς Συνεργασίας για την προώθηση της Ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης που συμβολίζει σε όλον τον κόσμο το Made in Italy, αλλά και την Ιταλική ταυτότητα και τον Ιταλικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, ένα Αφιέρωμα στην διοργάνωση παρουσιάζει μερικά ντοκιμαντέρ όπου οι πρώτες ύλες της Ανατολής συναντούν τις πρώτες τύλες της Δύσης, και οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής διαφυλάσσουν με σθένος τις ηθικές αξίες τους. Μαζί τρεις ταινίες που αφορούν τη γεύση.
Από το κλασικό έργο Το φτωχοκόριτσο της Νάπολης, πρωταγωνιστής του οποίου είναι η πείνα, μέχρι το πρόσφατο Όσο υπάρχει προσέκο υπάρχει ελπίδα, όπου κεντρικό ρόλο κατέχει η παραγωγή του προσέκο. Κεντρικός άξονας της ταινίας I villani (Οι χωριάτες) και Focaccia blues είναι η σύγκρουση της παράδοσης με τη νεωτερικότητα, όπου μικροί παραγωγοί αντιστέκονται στην «διατροφική παγκοσμιοποίηση», σαν άλλοι Δαυίδ κατά του Γολιάθ. Επίσης δυο επιλεγμένες ταινίες της σειράς Food Makers – Go Global αφηγούνται την συνάντηση και την συνεργασία μεταξύ τεχνιτών του φαγητού της Δύσης και της Ανατολής.