Ο Ιταλικός πολιτισμός και η γαστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Σε ελάχιστες χώρες μπορεί κανείς να βρει μια μαγειρική κληρονομιά τόσο δεμένη με την παράδοση. Παρουσιάζουμε εδώ μερικά παραδείγματα ξεκινώντας από τα υλικά, που προσφέρονται στις κεντρικές αγορές μερικών πόλεων με έμφαση στα τοπικά προϊόντα «μηδενικής απόστασης», μέχρι τις συνταγές «της γιαγιάς» που περιγράφονται από τις ίδιες τις γιαγιάδες, και το φαγητό του δρόμου όπου η σύγχρονη τάση του γρήγορου φαγητού συναντάει την λαϊκή παράδοση του «αργού» φαγητού. Για να τιμήσουμε την 6η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας διαλέξαμε μερικά ντοκιμαντέρ όπου τα Ιταλικά προϊόντα συναντούν τα ξένα, και δίνεται έμφαση σε μια παραγωγή που διαφυλάσσει με πάθος την ηθική της αξία. Τέλος τρεις ταινίες γαστρονομικού ενδιαφέροντος.