Πληροφορίες

Παραγωγή: First Sun, Relief,Rai Cinema, 2012 – 90’

Σκηνοθεσία: Eντοάρντο Γκαμπριελίνι

Σενάριο: Eντοάρντο Γκαμπριελίνι

Ηθοποιοί: Βαλέριο Μασταντρέα, Έλιο Τζερμάνο, Τζάνι Μοράντι, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Μουσική: Τσέζαρε Κρεμονίνι

Με Ελληνικούς υπότιτλους

Ο Eντοάρντο Γκαμπριελίνι επιστρέφει πίσω από τον φακό με περισσότερη ωριμότητα σε σχέση με την πρώτη του ταινία, B.B. e il cormorano, που συμμετείχε στις Κάννες το 2003. Απόδειξη οι δυο πρωταγωνιστές, ο Έλιο Τζερμάνο και ο Βαλέριο Μασταντρέα, δίδυμο με μεγάλη χημεία μεταξύ τους, κωμική και δραματική συνάμα. Από κοντά η λαμπερή Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και ο Ιταλός τραγουδιστής Τζάνι Μοράντι σε ένα ρόλο ταυτόχρονα κοντά και μακριά από την βιογραφική του ταυτότητα.

Padroni di casa | Οικοδεσπότες

Ο Κόζιμο και ο Ελία είναι εργολάβοι. Ο διάσημος τραγουδιστής Φάουστο Μιέλι, που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποσυρθεί από τη σκηνή λόγω της αρρώστιας που χτύπησε την γυναίκα του, ετοιμάζεται όμως για τη μεγάλη επιστροφή, τους αναθέτει τις εργασίες ανακαίνισης της βίλας του στους λόφους μεταξύ Τοσκάνης και Αιμιλίας. Ο Κόζιμο και ο Ελία είναι πολύ διαφορετικοί. Ο πρώτος, ο μεγαλύτερος, έχει περάσει πολλές δυσκολίες ενώ ο δεύτερος, αν και πολύ δεμένος με τον αδελφό του, αισθάνεται να περιορίζεται από εκείνον. Η μικρή κοινότητα τους υποδέχεται ψυχρά τους δυο αδελφούς. Επίσης η ένταση ανάμεσα στον τραγουδιστή και τη γυναίκα του αυξάνεται, όπως εξάλλου η σύγκρουση των δυο αδελφών μεταξύ τους και με τους κατοίκους του χωριού. Όταν ο Κόζιμο γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός γεγονότος που δεν έπρεπε να δει, η αντίδραση των κατοίκων του χωριού ξεσπάει ανεξέλεγκτα. 

από 26.11 έως 12.12
Online

Eντοάρντο Γκαμπριελίνι (Λιβόρνο, 1975)

Κάνει το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στα 22 του χρόνια στην ταινία Ovosodo (1997) με σκηνοθέτη τον Πάολο Βιρτζί. Το 2003 στο φεστιβάλ των Καννών παρουσιάζει την ταινία B.B. e il cormorano, της οποίας είναι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής. Προηγουμένως πρωταγωνίστησε στην ταινία Baci e abbracci (Φιλιά και αγκαλιές 1999) και Tutta la vita davanti (Όλη η ζωή μπροστά 2008), και οι δυο με σκηνοθέτη τον Πάολο Βιρτζί. Το 2008 συμμετέχει στην ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο Io sono l’amore (Εγώ είμαι ο έρωτας).

Έλιο Τζερμάνο (Ρώμη, 1980)

Με την ταινία του Ντανιέλε Λουκέτι Mio fratello è figlio unico (Ο αδελφός μου είναι μοναχοπάιδι 2007) κέρδισε τον πρώτο Δαυίδ του Ντονατέλο καλύτερου πρωταγωνιστή, τη Χρυσή Σφαίρα και το Ciak d’oro. Το 2010 πρωταγωνιστεί στην ταινία La nostra vita (Η ζωή μας) του Ντανιέλε Λουκέτι κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου στο 63º Φεστιβάλ των Καννών, τον Δαυίδ του Ντονατέλο και το Nastro d’argento καλύτερου πρωταγωνιστή. Το 2011 πρωταγωνιστεί στην ταινία Μεγαλοπρεπής παρουσία του Φερζάν Όζπετεκ, για την οποία τιμήθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού. Το 2014 υποδύεται τον Τζάκομο Λεοπάρντι στην ταινία Il giovane favoloso (Ο υπέροχος νέος) του Μάριο Μαρτόνε, για την οποία κέρδισε τον τρίτο Δαυίδ του Ντονατέλο καλύτερου πρωταγωνιστή, το βραβείο Premio Pasinetti στο 71ª Φεστιβάλ της Βενετίας και το Nastro d’argento για τον χαρακτήρα της χρονιάς. Το 2020 πρωταγωνιστεί στην ταινία Volevo nascondermi (Ήθελα να κρύβομαι) στο ρόλο του ιταλού ζωγράφου και γλύπτη Αντόνιο Λιγκαμπούε. Για το ρόλο αυτό κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και τον Δαυίδ του Ντονατέλο καλύτερου πρώτου ρόλου.