Το φεστιβάλ, που έφτασε στην 6η διοργάνωσή του, αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Ταινιών Μικρού Μήκους σε σύμπραξη με το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Στην Ελλάδα προωθείται με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου AIAL στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζεται ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του παρόντος φεστιβάλ.

Τα έργα αποτελούν μια επιλογή της καλύτερης Ιταλικής παραγωγής της χρονιάς σε είδη όπως το δράμα, το κινούμενο σχέδιο, η επιστημονική φαντασία και το θρίλερ.

Come un uovo nel radiatore [Σαν αυγό στο ψυγείο του αυτοκινήτου] – Davide M. Valsecchi, 2020 – 10′

Ο Βαλεντίνο, επίδοξος ηθοποιός, ανυπομονεί να φύγει με την Άννα, την φίλη της, για το πρώτο τους ταξίδι μαζί. Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητο που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ανήκει στον πατέρα της, τον Κάρλο, και πριν το πάρουν, ο Βαλεντίνο θα πρέπει να τον συναντήσει…

από 08.11 έως 31.12
Online

Cracolice [Κρακολίτσε] – Fabio Serpa, 2020 – 12′

Το Κρακολίτσε, παραθαλάσσιο χωριό στην Τυρρηνική Ακτή, οφείλει τη ζοφερή του φήμη σε ένα περίεργο όσο ανεπιβεβαίωτο γεγονός που έλαβε χώρα στην αρχή της δεκαετίας του ’90: ένα πλοίο με τοξικό φορτίο διέσπειρε παντού ένα δηλητήριο που καταδίκασε τα μικρά παιδιά να μην μεγαλώσουν ποτέ και να μείνουν αιώνιοι έφηβοι. Πώς έγινε κάτι τέτοιο παραμένει μυστήριο.

από 08.11 έως 31.12
Online

En rang par deux, M. Giusti, V. Mancini, E. Bosco – 2020 – 7′ 

Η ιδέα της ταινίας γεννήθηκε από τη συνάντηση με δυο παιδιά από την Αφρική που ζουν στη Ρώμη, και βασίζεται στη μουσική τους. Στην ταινία, κάτι μεταξύ συνέντευξης και μουσικού βιντεοκλίπ, ο Αφίφ, από την Τυνησία, και ο Άλιου από τη Σενεγάλη μιλούν για τη ζωή τους, για τη φιλία που τους δένει, για την Ιταλία αλλά πάνω απ’ όλα για το πόσο σπουδαίο θεωρούν τη μουσική τους συνύπαρξη.

από 15.11 έως 31.12
Online

La terra delle onde [Η χώρα των κυμάτων], Francesco Lorusso – 2020 – 17′

Ένα μικρό παιδί εξαφανίζεται από το χωριό εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι μεγάλοι αποφασίζουν να σταματήσουν τις έρευνες ενώ οι φίλοι του δεν τα παρατάνε και φτιάχνουν ένα αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό για να τον βρουν.

από 15.11 έως 31.12
Online

Le mosche [Οι μύγες], Edgardo Pistone – 2020 – 15′

Οι περιπέτειες μιας παρέας νεαρών χωρίς προσανατολισμό καθώς η ζωή συνεχίζεται ατάραχη, φαινομενικά ήρεμη και βαρετή. Έρμαια των δαιμόνων της ενηλικίωσης, τα παιδιά, σαν μύγες που πετaάνε από τη σαπίλα στο μετάξι, τρέχουν προς το τραγικό όσο και μοιραίο τέλος…

από 22.11 έως 31.12
Online

Paese che vai [Όπου και να πας], Luca Padrini – 2020 – 11′

Ύστερα από πολλά χρόνια ο νέος και γοητευτικός Αλφρέντο επιστρέφει στο μικρό χωριό του μαζί με τον Ματία, τον Αφροαμερικανό σύντροφό του. Εκεί θα συναντήσουν την Ντόνα Μαρία, τη γλυκιά και τρελή γιαγιά του Αλφρέντο, και αμέσως μετά τον πατέρα του, τον Σορ Πούτσι, άνθρωπο παλιών αρχών. Φυσικά δεν ξέρει ότι το μυστικό της ζωής του θα εξελιχθεί σε μια σειρά από ευτράπελα απρόοπτα.

από 22.11 έως 31.12
Online

Macchiato [Μακιάτο], Prospero Pensa – 2020 – 18′

Ο Πιέρο είναι έμπειρος καφετζής που εδώ και σαράντα χρόνια παλεύει για να μην κλείσει την επιχείρησή του στα περίχωρα του Μιλάνου. Η καθημερινότητά του πρόκειται να ανατραπεί όταν ένα καινούριο καφέ, μοντέρνο, νεανικό και κινεζικών συμφερόντων, θα ανοίξει απέναντι από το δικό του. Δίπλα του ο νεαρός Κρίστιαν, ένας γείτονας του Πιέρο που μιλάει συνέχεια και ρίχνει στο νου του Πιέρο το σπόρο της κακίας, του φθόνου και της προκατάληψης. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Πιέρο για να σώσει τον εαυτό του αλλά και το παραδοσιακό καφενείο του;

από 29.11 έως 31.12
Online

Slow, Giovanni Boscolo, Daniele Nozzi – 2020 – 11′

Η Μαρίζα είναι συνταξιούχος και νιώθει άχρηστη, παρατημένη και χωρίς σκοπό στη ζωή. Χάρη στη συνάντησή της με μια μυστική εταιρεία συνταξιούχων, θα της αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου: η κίνηση στους δρόμους.

από 29.11 έως 31.12
Online

Threads Of Desire [Τα νήματα της επιθυμίας],  Bianca Di Marco – 2021 – 14′

Η μονότονη ζωή μιας αγρότισσας πρόκειται να ανατραπεί την ημέρα που από το ραφείο του χωριού θα κλαπεί ένα ακριβό ρούχο.

από 06.12 έως 31.12
Online

Tropicana [Τροπικάνα], Francesco Romano – 2020 – 13′

Ο Μάικολ είναι 8 χρονών, ζει σε μια εργατική συνοικία της Ρώμης μαζί με τους νεότατους γονείς του, τον Βαλέριο και την Τζούζι. Με τον πατέρα του τον δένει μια πολύ τρυφερή σχέση, και μαζί πατέρας και γιος περνάνε πολύ χρόνο παίζοντας με βιντεοπαιχνίδια και συναντώντας φίλους. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Μάικολ θα λάβει τα λεφτά που χρειάζονται για να αγοράσει τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας του. Το γεγονός και οι συνέπειές του θα θέσουν σε διαφορετική βάση, για να την αλλάξουν τελικά, τη σχέση του με τον πατέρα του.

από 06.12 έως 31.12
Online