ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΛΗΨΗΣ

Φεστιβάλ των επαγγελμάτων του κινηματογράφου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Fare Cinema (Κάνοντας σινεμά) της Γενικής Διεύθυνσης Σφαιρικής Προώθησης της Χώρας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, παρουσιάζουμε ένα φεστιβάλ πέντε ταινιών σε συνεργασία με τον διανομέα True Colours που επιλέχτηκαν με πρόθεση την ανάδειξη των επιμέρους επαγγελμάτων του κινηματογράφου.

Fortuna [Η Φορτούνα], Nicolangelo Gelormini, 2020 – 108’

Η μικρή Φορτούνα είναι έξι χρόνων, και ζει μαζί με την μητέρα της σε κάποιο ανώνυμο προάστιο. Ξοδεύει τον χρόνο της με δυο φίλους, τον Νικόλα και την Άννα, και παίζει τη Νένσυ, μια εξωγήινη πριγκίπισσα που την κυνηγάνε οι γίγαντες με στόχο να απαγάγουν εκείνη και τους φίλους της. Μετά ένα τραγικό δυστύχημα στον Νικόλα, ένα σκοτεινό μυστικό αναδύεται στο φως μέσα από την πάλη της πραγματικότητας με τη φαντασία αποκαλύπτοντας μια τρομερή αλήθεια. Ένα σκοτεινό παραμύθι που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.

από 14.06 έως 20.06

Online

Il vizio della speranza [Το χούι της ελπίδας], Edoardo De Angelis, 2018 – 100’

H Μαρία έχει ένα σκυλί και μια καταραμένη ζωή: μεγάλωσε με το στίγμα της σεξουαλικής κακοποίησης αποτυπωμένο στο πρόσωπό της και στην κοιλιά της, που δεν μπορεί να γεννήσει παιδί. Κόρη μιας ψυχασθενούς και κολλητή μιας τοξικομανούς, η Μαρία συνοδεύει φτωχές ψυχές στον ποταμό Βολτούρνο, πόρνες από τη Νιγηρία που βιοπορίζονται «νοικιάζοντας» τη μήτρα τους. Η ελπίδα όμως, με το θαύμα που είναι η ίδια η ζωή, θα την επισκεφτεί μαθαίνοντας στη Μαρία ότι το να παραμείνει κανείς άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες τις επαναστάσεις.

από 14.06 έως 20.06

Online

Il sindaco del rione Sanità [Ο δήμαρχος της συνοικίας Σανιτά], Mario Martone, 2019 – 118’

Εξαιρετική διασκευή που διαδραματίζεται στις μέρες μας του ομώνυμου θεατρικού έργου του Εντουάρντο Ντε Φιλίπο, η ταινία αντλεί την έμπνευσή της από την θεατρική παράσταση του 2017 που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Μαρτόνε. Ο Ντον Αντόνιο Μπαρακάνο, «άνδρας της τιμής», που διακρίνει τον «κόσμο της ντροπής από τον καθωσπρέπει κόσμο», είναι «ο Δήμαρχος» της συνοικίας Σανιτά. Με την χαρισματική του επήρεια και τη βοήθεια του γιατρού φίλου του, αποδίδει τη δικαιοσύνη σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια, πέρα από το Κράτος και πάνω από όλους τους θεσμούς. 

από 14.06 έως 20.06

Online

Sembra mio figlio [Μοιάζει με το γιο μου], Costanza Quatriglio, 2018 – 102’

Ο Ισμαήλ και ο Χασάν είναι δυο αδέλφια από το Αφγανιστάν που ήρθαν στην Ιταλία σε πολύ τρυφερή ηλικία. Όταν ο Ισμαήλ βρίσκει τη μητέρα του, θέλει οπωσδήποτε να πάει να τη δει παρ’ όλο που εκείνη αρνείται ότι είχε ποτέ παιδιά. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, θα πάει μόνος του στο Πακιστάν για να την συναντήσει.

από 14.06 έως 20.06

Online

I moschettieri del re [Οι σωματοφύλακες του βασιλιά], Giovanni Veronesi, 2018 – 109’

Ύστερα από τριάντα χρόνια έντιμου βίου στην υπηρεσία του Βασιλικού Οίκου, οι Τέσσερις Σωματοφύλακες αποσύρθηκαν και τώρα έχουν γεράσει: ο Ντ’ Αρτανιάν έγινε χοιροβοσκός, ο Άθως ζει μες στις σαρκικές απολαύσεις, ο Άραμις κλείστηκε σε μοναστήρι, ο Πόρθος, αδυνατισμένος και θύμα της κατάθλιψης, είναι εθισμένος στο όπιο και στο κρασί. Παρ’ όλα αυτά, όταν η βασίλισσα Άννα της Αυστρίας τους καλεί για την τελευταία τους αποστολή, οι σωματοφύλακες ξαναβρίσκουν το σφρίγος τους: ξανά ένας για όλους και όλοι για έναν.

από 14.06 έως 20.06

Online

Οι ταινίες του φεστιβάλ είναι στην Ιταλική γλώσσα με υπότιτλους στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Το φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμο από τις 14 μέχρι τις 20 Ιονίου κατόπιν δωρεάν εγγραφής στην πλατφόρμα MyMovies που φιλοξενεί τις ταινίες.
Για την πρόσβαση στην εγγραφή, κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο στην πλατφόρμα και δημιουργούμε καινούριο λογαριασμό. Η εγγραφή ισχύει για όλες τις ταινίες του φεστιβάλ.
Η πρόσβαση στο φεστιβάλ θα επιτρέπεται μόνο στους πρώτους 500 χρήστες που θα κάνουν την εγγραφή τους μέσω του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.