Με αφορμή την DanteDi 2021, την παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον Δάντη, που φέτος αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των επτακοσίων χρόνων από τοn θάνατο του ποιητή, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σε συνεργασία με την Società Dante Alighieri – Comitato di Salonicco και τον πολιτιστικό σύλλογο AIAL, διοργανώνει ένα διαδικτυακό σεμινάριο.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης-συζήτησης, ύστερα από τον χαιρετισμό των Άννα Μοντάβιο, Διευθύντριας του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Τζιουζέπε Ντε Λούκα, Προέδρου της SDA-Αθήνα, και Ιωάννη Χαρισιάδη και Μάγδας Κριθαρίδου, εκ μέρους της SDA-Θεσσαλονίκη, τον λόγο θα πάρουν τέσσερις σημαντικοί μελετητές του έργου του Δάντη: πρόκειται για τρεις καθηγητές πανεπιστημίου από την Ιταλία και την Ελλάδα, και τον Γ.Γ. της Εθνικής Επιτροπής της Società Dante Alighieri.
Συντονίζει τη συζήτηση: ο καθηγητής Ηλίας Σπυριδωνίδης (ερευνητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ της Società Dante Alighieri – Comitato di Salonicco), σε συνεργασία με τον Έντσο Μπονάνο (Γ.Γ. AIAL) και την τεχνική βοήθεια του προγραμματιστή Μάρκου Σπανού.
Το webinar θα γίνει στα ιταλικά, την Πέμπτη 25 Μαρτίου από τις 17:00 στις 18:00 [ώρα Ελλάδας].

Ηλίας Σπυριδωνίδης
Αλεσάντρο Μάζι
Ρίνο Καπούτο
Σεμπαστιάνο Βαλέριο
Ζώζη Ζωγραφίδου

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο εντός της Πέμπτης 25.3.2021 και ώρα 12:00 (Greek time). Μερικές ώρες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, οι εγγεγραμμένοι θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία για την είσοδό τους στην πλατφόρμα Zoom, καθώς και οδηγίες για όσους που δεν έχουν εμπειρία με την πλατφόρμα.

Όσοι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την μαγνητοσκόπηση του webinar.